Ekskluzivni učesnici

Čikom je jedna od najuspješnijih IT kompanija u Crnoj Gori, čija posvećenost inovacijama i izvrsnosti kontinuirano postavlja standarde u industriji. U suštini, Čikom nije samo IT kompanija – to je simbol izvrsnosti, inovacija i posvećenosti. Sa prethodnih 30 godina uspjeha kao svjedočanstvom, Čikom je pripremljen da nastavi da vodi put ka digitalnoj transformaciji Crne Gore, obećavajući još više inovacija i uspjeha u godinama koje dolaze.

Čikom je prepoznatljiv po sertifikovanom kadru sposobnom za realizaciju visokosofisticiranih infrastrukturnih, mrežnih i komunikacionih sistema. Diversifikovani profili stručnjaka, akumulirano znanje i iskustvo, naučni pristup razvoju, praćenje svjetskih standarda i tijesna saradnja sa korisnicima, donijeli su uspjeh poslovnoj filozofiji Čikoma koju najbolje prezentuje kompanijski slogan „Informatika sa ljudskim likom“.

Čikom je danas partner najvećih svjetskih IT kompanija. Poseban segment u kompaniji je sektor za razvoj i implementaciju softverskih rješenja. Na putu inovacija i neprekidne težnje ka izvrsnosti, u Čikomu su pokrenuli aktivnosti u oblasti razvoja vještačke inteligencije. Pilot projekti su usmjereni na sinergiju naprednih AI tehnologija, kao što su Retrieval-Augmented Generation (RAG) i Large Language Models (LLM), sa ciljem rješavanja najsloženijih izazova crnogorskog bankarskog sektora i medicinske radiologije. Ove inicijative imaju za cilj da revolucionarno unaprijede usluge pravnog savjetovanja i medicinske dijagnostike na ovim prostorima, nudeći do sada neviđene mogućnosti, efikasnost i korisničko iskustvo. Takođe, očekivanja su da u patološkim dijagnosticiranjima Čikom prokrči nove puteve uz primjenu AI.

Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium pomaže korisnicima da povežu, zaštitite i analizuju sve svoje podatke i aplikacije gde god da se oni nalaze, od edge-a do cloud-a. Na taj način naši korisnici postižu poslovni uspeh i ubrzavaju procese uvođenja inovacija.

ananas

Ananas e-commerce je osnovan 2020. godine od strane Delta Holding-a, sa ciljem da okupi kupce, trgovce i zaposlene na jednoj platformi i pruži im jedinstveno iskustvo. Od osnivanja, Ananas beleži značajan rast i razvija se u vodeći regionalni ekosistem koji povezuje i podržava različite poslovne oblasti. Nakon uspešnog lansiranja u Srbiji, Ananas je 2023. godine proširen na Severnu Makedoniju, a 2024. otvoren je i u Bosni i Hercegovini, kao i Crnoj Gori. Sa najmodernijim e-fulfillment centrom u regionu i planovima za Fintech i AdTech usluge, Ananas redefiniše tržište i postaje prepoznatljiv kao ključna platforma za online kupovinu u regionu.

Kompanija osnovana 1. oktobra 1991.godine kao generalni zastupnik IBM-a za teritoriju SR Jugoslavije (SBS IBM Alliance LSO – Local Service Organization IBM-a), preduzeće SBS je nastavilo poslovanje kompanije Intertrade, koja je na prostoru SFRJ zastupala IBM od šezdesetih godina prošlog veka.

Delatnost SBS-a obuhvata pružanje usluga u vidu razvoja, prodaje, implementacije i integracije IT rešenja, kao i same edukacije. Sve sa ciljem uvođenja novih, boljih i sigurnijih dostignuća kod naših klijenata i poslovnih partnera, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

U naše najveće korisnike ubrajamo: Elektroprivredu Srbije, NBS, Raiffeisen Bank AD , Železaru Smederevo, HBIS, Lutriju Srbije, Crnogorsku Komercijalnu Banku, MUP, Imlek, Triglav osiguranje, Hipotekarnu Banka Podgorica, , Findomestik, OTP i mnoge druge.

axians logo

Axians je kompanija koja je skoro 30 godina na našem tržištu (ranije pod brendom S&T) – i pruža sveobuhvatnu podršku svojim klijentima kroz implementaciju složenih IT projekata poput razvoja IT poslovnih i infrastrukturnih rešenja. IKT usluge i rešenja koje Axians nudi obuhvataju poslovne aplikacije i analitiku podataka, računarske mreže, digitalno radno okruženje, data centre i cloud usluge kao i IT sigurnost.

Spektar usluga se kreće od planiranja (konsalting), preko implementacije (integracije) do dugoročnog održavanja – uključujući i outsourcing. Axians timovi razvijaju rešenja u cilju digitalne transformacije i po meri svojih korisnika – koja doprinose njihovim boljim poslovnim rezultatima.

U prethodnoj godini, Axians je sa svojih 16.000 zaposlenih u 37 zemalja, ostvario prihod od 3.6 milijarde EUR. Axians je brend kompanije VINCI Energies.

Kompanije učesnici

saga
infolink
cisco
trustit
mbcom
ibm
voltic
deepmark
algotech
logate
artifit
tesla
digit montenegro
eps
brainbyte